OpenOffice.org

OpenOffice.org PowerPC 4.0.1

Complete office suite is hét gratis alternatief voor Microsoft Office

VOOR

  • Zeer compleet pakket
  • Exporteren naar PDF

TEGEN

  • Doet soms marges verschuiven

Essentieel
10

OpenOffice.org is het allround kantoorpakket met de gelijknamige website. Deze software bevat onder andere een tekstverwerker, presentatiemaker, werkbladenmaker en tekenprogramma. Het pakket is open source en dus vrij te distribueren en te bewerken.

Deze versie is voor PowerPC Macs, wat de oudere series betreft. Nieuwere Macs hebben een processor van Intel. Download hier de versie voor Intel.

OpenOffice.org is niet zomaar een gratis pakketje met handige kunstjes. Het is een totaalpakket met alle kantoortoepassingen die tegenwoordig onmisbaar zijn. Tekstverwerking, het maken van werkbladen (spreadsheets), vectorgraphics tevoorschijn toveren, het kan allemaal. De software ondersteunt alle standaard documentvormen, waaronder *.doc (Microsoft's Word-formaat), *.ppt, docx, xlsx, pptx en nog veel meer.

Kenmerkend voor OpenOffice.org is het grote gebruiksgemak en de gelijkenis met Microsoft's Word. Het equivalent in dit pakket, genaamd Writer, doet alles wat de bekende concurrent doet. OpenOffice.org heeft zich op meerdere besturingssystemen bewezen en dat is terecht: je vervangt simpelweg elke dure concurrent met deze uitstekende verzameling.

Er is één euvel dat dit veelzijdige pakket najaagt. Documenten die je opslaat in Microsoft Word-compatibel formaat worden niet in elke versie van Word goed weergegeven. Wat dit betreft is de software niet perfect, al is de oplossing simpel. OpenOffice.org heeft namelijk (in Writer) een exportfunctie naar PDF. Tekstdocumenten zet je dus zonder externe software om naar Adobe's beschermde PDF-formaat, met perfecte weergave (en dito beveiliging).

Als je denkt dat OpenOffice.org 'gewoon' een vervanger is van Microsoft's Word dan heb je het mis. Het is zoveel meer. Europese nuchterheid gebiedt ons zelfs te zeggen: beter. OpenOffice.org is niet alleen kosteloos, het is compromisloos en zodoende onmisbaar voor welke computeraar dan ook. Dit pakket is op minuscule schoonheidsfoutjes na, perfect.

OpenOffice.org

Download

OpenOffice.org PowerPC 4.0.1

Beoordelingen about OpenOffice.org